Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the qi-blocks domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/zswilczawol/domains/zswilczawola.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woosidebars domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/zswilczawol/domains/zswilczawola.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the event-tickets domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/zswilczawol/domains/zswilczawola.pl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Wilczej Woli

„We dworze i w chałupie” – podsumowanie projektu

Opublikowano 23 listopada 2023, 04:16

We wtorek 21 listopada br. na wywiadówce odbyło się uroczyste i „smaczne” podsumowanie projektu kulinarnego „We dworze i w chałupie”. Grupa 12 uczniów pod czujnym okiem pani Wiesi Kopeć i przy skromnym współudziale pani Barbary Matejek przygotowała nieco słodkości i kilka przekąsek, które następnie zaserwowała zgromadzonym rodzicom. Młodzież wykonała babeczki z serkiem mascarpone, ciasteczka z ciasta francuskiego z ananasem, rurki z bitą śmietaną, lasowiackie proziaki i chlebek ze smalcem i ogórkiem. Były też eleganckie przekąski – faszerowane serkiem ogórki, roladki z tortilli, jajka faszerowane, szynka zawijana, makaronowe muszle z sałatką jarzynową, kolorowe koreczki. Wszystko pięknie udekorowane i podane na tacach przez uczniów ubranych w piękne fartuchy kuchenne. Rodzice po poczęstunku stwierdzili, że przekąski były bardzo dobre i nagrodzili przygotowujących gromkimi brawami, a tym samym stwierdzili, że zasłużyli oni na nagrodę. Nagrodą była nie tylko sympatia publiczności, ale również „Certyfikaty czeladnika kulinarnego”, które zostały wręczone wszystkim uczestnikom warsztatów. Pani dyrektor pochwaliła uczniów za pracowitość, zaangażowanie w pracę w kuchni i staranne wykonanie swoich zadań.

Realizacja projektu była możliwa dzięki środkom pozyskanym z Regionalnej Fundacji Rozwoju „Serce” z Kolbuszowej, która współfinansowała cały projekt w kwocie 2500zł. Bardzo dziękujemy!